خانه / اخبار عمومی / بخش زایشگاه

تعداد پرسنل و نحوه چینش نیروهای بخش

تعداد پرسنل : ۳۲

شیفت ایام غیر تعطیل ایام غیر تعطیل
اورژانس مامایی زایشگاه اتاق عمل /پست پارتوم جمع اورژانس مامایی زایشگاه اتاق عمل /پست پارتوم جمع
صبح ۱ ۳ ۲ ۶ ۱ ۲ ۱ ۴
عصر ۱ ۲ ۱ ۴ ۱ ۲ ۱ ۴
شب ۲ ۲ ۲ ۶ ۲ ۲ ۲ ۶

محدوده عملکرد :

• واحد اورژانس مامایی : که ویزیت اولیه مادران باردار و پذیرش مادران از این واحد انجام می­شود.
  • زایشگاه : کنترل سیرلیر و زایمان، کنترل مادرانی باردار پرخطر و تحت نظر
  • پست پارتوم : مراقبت از مادر و نوزاد تا ۲ ساعت پس از زایمان .
  • اتاق عمل : انتقال بیماران جهت سزارین و کورتاژ تخلیه­ای اورژانسی به اتاق عمل .
  • نوزادان / NICU : انتقال نوزادان پره ترم و آپگار پائین .

طیف بیماران بستری :

بستری جهت ختم بارداری، مادران باردار ترم، Post deit، پره ترم، زایمان فیزیولوژیک، سقط قانونی، مادران باردار پرخطر، مادران باردار تب­دار

• و تحت نظر، بیماران جهت سزارین اورژانس، D@C اورژانس، کنترل مادر و نوزاد در پست پارتوم.

.

الزامات کیفی :

• رعایت حفاظت فردی (پوشیدن دستکش، گان، ماسک، عینک) در هنگام زایمان و در برخورد با بیماران ایزوله .
  • رعایت نه راه حل ایمنی بیماران .
  • رعایت شست و شوی دست­ها مطابق با دستورالعمل .
  • در صورت نیدل استیک مطابق با پروتکل مربوطه .
  • استفاده از بدساید و پله کنار تخت جهت حفظ ایمنی بیماران .
  • افزایش تعداد پرسنل در شیفت­های کاری .
  • آموزش مدون پرسنلی .
  • در نظر گرفتن اقدامات رفاهی جهت پرسنل.

آموزش ها، توانایی ها و مهارتهای موردنیاز جهت پرستاران شاغل در بخش زایشگاه   که به ارتقاء کارایی آنان کمک میکند:

-آموزش بررسی زوجین نازا(سونو، تفسیر آزمایش و …)

-آشنایی کامل با مراحل قانونی تشکیل پرونده جهت زوجین نازا و مجوزهای صادر شده از ارگانهای ذیربط

مقررات داخلی بخش :

• پذیرش مادران در بخش اورژانس مامایی براساس تریاژ ویژه بلوک زایمان با رعایت الزامات ابلاغی وزارت بهداشت انجام می­شود.
  • مدیریت مادران پرخطر در بلوک زایمان براساس راهنمای کشوری خدمات مامایی و زایمان انجام می­شود.
  • در سیرلیبر به مادران آموزش­های لازم جهت زایمان طبیعی (با توجه به وضعیت مادر) داده می­شود.
  • حین زایمان حتماً یک ماما، مسئول مادر و یک ماما مسئول نوزاد در اتاق زایمان حضور دارند و نوزاد بلافاصله بعد از زایمان مادر از اتاق زایمان بلافاصله پس از خروج جفت شروع و تا اتاق پس از زایمان طبق دستورالعمل انجام می­شود.
  • درصورت عدم کنت اندیکاسیون، تماس پوست با پوست مادر و نوزاد روی تخت زایمان و بلافاصله بعد از تولد نوزاد انجام می­شود و نیز در ساعت اول تولد تغذیه نوزاد با شیر مادر شروع می­شود.
  • آموزش­های لازم در خصوص مراقبت­های پس از زایمان، مراقبت از نوزاد، بهداشت فردی، میزان فعالیت و تغذیه مادران پس از زایمان و نحوه مراقبت از عمل ایمازیوتومی به مادر داده می­شود.

۱ رسالت مرکز Mission

مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره ) ساری به عنوان تنها مرکز ارجاعی منطقه که به صورت هیئت امنایی اداره می شود و با استفاده از مدیریت و اختیارات بیمارستان­های منتخب ماموریت­های زیر را به عهده دارد:

الف ) درمان :

1. ارائه خدمات درمانی اورژانس به صورت ۲۴ ساعته
  2. ارائه خدمات درمانی تخصصی در رشته­های داخلی، جراحی عمومی، زنان زایمان، داخلی و فلوشیپ زانو و لگن، جراحی زنان و فلو شیپ نازایی و آنکولوژی، ارولوژی و فلوشیپ سنگ­شکنی، جراحی اعصاب، مسمومیت­ها ،ICU ، بیهوشی و دیالیز.
  3. ارائه خدمات درمانی فوق تخصصی در رشته­های گوارش و کبد، غدد درون­ریز، روماتولوژی، نفرولوژی، ریه، هماتولوژی، آنکولوژی، جراحی توراکس، جراحی عروق، داخلی.
  4. ارائه خدمات پاراکلینیکی و تشخیصی از قبیل MRI، CT Scan، آزمایشگاه، پاتولوژی، ایمنوهیستوشیمی، رادیولوژی، سونوگرافی، ماموگرافی، اسپیرومتری، آندوسکوپی، کلونوسکوپی، برونکوسکوپی، لاپاراسکوپی، ERCP،  FNA،IVF  .
  5. ارائه خدمات کلینیکی و درمانگاهی با کلیه تخصص­ها و فوق تخصص­ها، درمانگاه دیابت و دندانپزشکی، داروخانه بستری و سرپائی.

ب) آموزش و پژوهش

1. ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به پزشکان، کارکنان و دانشجویان پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی.
  2. کمک به آموزش و تربیت کادر تخصصی پزشکی در رشته­های جراحی زنان و زایمان، جراحی عمومی، داخلی، پاتولوژی و رادیولوژی.
  3. کمک به آموزش و تربیت پزشک عمومی، پیراپزشک، پرستار و ماما .

۱ دورنما (vision)

بیمارستان امام خمینی (ره) ساری به فراخور نام بزرگ و تاریخی خود مصّمم است که با تکیه بر سرمایه­های عظیم علمی و کارشناسی خود در پنج سال آینده به برنامه­های ذیل دست  یابد :

1. مهمترین و اصلی­ترین مرکز درمانی در بین بیمارستان­های دولتی و خصوصی باشد.
  2. مهمترین مرکز خدمات آموزشی و پژوهشی منطقه باشد.
  3. با ارائه شیوه­های نوین مدیریتی در جهت ارتقاء فرآیندها به ارائه خدماتی بالاتر از حد انتظار بیماران و مراجعین و پرسنل خود گام بردارد.
  4. مشارکت چشمگیر و کامل مردمی را در جهت ارتقاء مستمر کمی و کیفی مرکز جلب نماید.

۱ ارزش­ها

• o حفظ کرامت انسانی برای همه افراد بدون در نظر گرفتن رنگ، نژاد، مذهب و …
  • o احترام به حقوق بیماران براساس آیین­نامه منشور حقوق بیمار و تکریم ارباب رجوع .
  • o احترام به حقوق کلیه پرسنل خود در هر سطح و مقام .
  • o حفظ ارزش­ها و قوانین و رعایت طرح انطباق خدمات درمانی.
  • در طبقه همکف و در مجاورت واحد آزمایشگاه اورژانس واقع شده که بیماران با مشکلات زنان و دوران بارداری می­توانند به این واحد مراجعه نمایند.
  • در صورتی که درمانگاه زنان فعال باشد بیماران به درمانگاه ارجاع داده می‌شوند.

در صورت عدم فعالیت درمانگاه بیماران، پذیرش، معاینه و با هماهنگی پزشک محترم کشیک اقدامات بعدی انجام می‌پذیرد